A Bamba Marha 8 éve alatt rengeteg legendás burger született. Most szeretnénk bemutatni az első ilyet, ami nem más, mint a klasszikus sajtburger.
Hogyan készül a sajtburger?
Azt gondoljuk, hogy egy jó alapburger mindennek az alfája és omegája. Egy olyan cheese burger volt a cél, ami mindenki számára közérthető, egyszerű, árban elérhető és kedvelhető. A sajtburgerünk pontosan ilyen.
Az egész hamburger lelke a húspogácsa, és nálunk sincs ez másképp. Legyen szó a klasszikus 80:20 arányú darált marhahúsról, vagy a Magyar prémium Hortobágy Angusról, mindkettő a Bamba életérzést hordozza magában. Alapból medium-well done-ra készítjük, és sütéskor csak sóval és borssal ízesítjük. Szaftos, ízes, minden burgerünk lelke ez a marhahúspogácsa. Természetesen aki nem eszik húst, de a sajtokat elfogyasztja, kérheti a húsmentes Beyond Meat húsmentes hamburger pogácsával is.
Ahogy a neve is mutatja, egy sajtburger elengedhetetlen része a sajt, ez jelen esetben ír cheddar. Ez olvadozva fedi be a húspogácsát, és a kettő együtt olyan elegyet alkot, amit nem lehet nem szeretni.
A sajtburger stabil alapokon áll – és ezt érthetjük szó szerint. A szendvics-zsömle, mint olyan, szintén alapvető része a kompozíciónak. Fontos a megfelelő méret, és az állag, nálunk pedig mindkettő tökéletes. A pékjeink minden nap frissen készítik számunkra, mi pedig pirítás után pakoljuk bele a jobbnál jobb hozzávalókat, hogy az ízélmény teljes legyen.
Egy sajtburger lényeges eleme a szósz, hiszen tudjátok: akkor jó a burger, ha szaftos. Nálunk sincs ez másképp, és bár a pontos receptúrát nem árulhatjuk el, aki kóstolta, az egyetért abban, hogy a sajtos burgerünk hambiszósza egyszerű, de nagyszerű, szaftos és ízletes. Azt is tudjuk, hogy mindenkinek van elképzelése az egyéb ízesítésekről is, tehát opcionálisan kérhető rá akár mustár vagy ketchup is.
Lassan a végére is érünk a felsorolásnak, így már csak a zöldségfront története van hátra. Nálunk a sajtburgerbe kerül vékonyra szelt római saláta, karikázott friss paradicsom, valamint lilahagyma is.
Mitől jó egy burger?
Egy jó hamburger az arányokról is szól a kiváló minőségű finom alapanyagok mellett, és bár minden összetevő fontos, a hús hangsúlyossága kiemelkedő. Egyik feltét sem nyomja el a másikat, de mindegyik arról regél nekünk, hogy ez a sajtburger bizony a Bamba alapköve. Talán nem árulunk el azzal sem nagy titkot, hogy ez a Ti kedvencetek is, hiszen sokszor messze vezeti az eladási listánkat is, mindegyik Bamba Étteremben.
Egy szó, mint száz, nem csoda az sem, hogy miután ezt elolvastátok, ti is megkívántatok egy jó kis szaftos Bamba sajtburgert. Pont ezért minden nap várunk titeket, itt Budapesten, 8 Bamba Marhában, egy fincsi hambira, hiszen tudjátok – ha burger, akkor Bamba!
A sajtburger kalória / darab:
934 Kcal
37 gramm fehérje
57g szénhidrát
62 g zsír