A Bamba Marha története folyamán rengeteg olyan hamburgerzsömle volt az étlapon, amely külalakjával, vagy ízével felhívta magára a figyelmet. Most bemutatunk néhányat ezen változatok közül, a klasszikusokat sem kihagyva.
Zsemlék – Bucik – Cipók
A tradicionális zsemle
Az alap buci már lassan 7 éve az egyik nagy kedvencetek. Ez egy könnyed, lágy szerkezetű, minimálisan édes, de nem is kifejezetten sós darab. Összenyomhatósága pont jó, de nem veszélyezteti a strukturális szilárdságot sem, ami ahhoz szükséges, hogy a zsemle megtartsa, a bele kerülő dolgokat. Szezámmaggal szórt cipó, egy igazi klasszikus.
A teljes kiőrlésű
Egy zsemle azoknak, akiknek fontos a teljes kiőrlésű buci. Ez a buci 73%-ban tartalmaz teljes kiőrlésű lisztet, és 250 kalóriával jár, amennyiben elfogyasztásra kerül. És, hogy miért is jó a teljes kiőrlésű zsemle? Nem a kalóriabevitel miatt, hiszen összességében minimálisan kevesebb kalóriatartalma, mint amit egy sima zsömle tartalmaz, viszont jobb a tápanyagtartalma és a felszívódása. Minden Bamba Marha bárban elérhető a helyszínen.
A mentes
Mentes zsömlénk Bazilikán, Moszkván, Westendben és a Corvinon érhető el. Rizsliszt és lencseliszt alapú laktóz, glutén, és állati eredetű alapanyag mentes zsömle. Maga a zsemle vega / vegán, de miután érheti keresztszennyeződés (hús, glutén, laktóz, stb), így a belőle készülő burgert nem nevezhetjük annak. Személyes véleményünk szerint nem marad le sokkal a nem-mentes zsömléinktől sem.
A Színes
Áprilisban az Együtt burgerrel debütált 2021-ben ez a hamburgerzsömle. Kék színe figyelemfelkeltő, viszont ízében ez nem mutatkozik meg; sima élelmiszeripari festéktől kapja ezt az árnyalatot. A későbbiekre nézve van tervben egy piros cipó is, viszont ebben még nem vagyunk biztosak, hogy publikáljuk-e, lévén a vendégeink valamiért tartanak az ennyire extrém színektől.
Az adventi
Karácsonyi burgerünk az évek alatt átment némi átalakuláson (első körben például automatikusan Angussal adtuk), viszont ami örök benne az az ünnepi fonott kalács buci, amelybe kerül. Ennek neve mindent el is mond róla, és azt gondoljuk, hogy a belevalók tökéletesen passzolnak a külsejéhez is.
Az Oktoberfest
Októberi burgerünk a sörfesztiválnak állít emléket, nem csak ízében, hanem kinézetében is. A vágott tetejű, perec buci persze egy kicsit könnyedebb formában van prezentálva, mint egy valódi, nehéz, lúgos perec, de azt gondoljuk, hogy ízvilága és állaga így tud a legjobban harmonizálni a burger egészével.
Ezen felül a Bamba hőskorában még volt rengeteg másfajta zsömle is (mint mondjuk a fánk, vagy a pita); de ezekről majd máskor fogunk megemlékezni.
A különleges hamburgerzsömlék közül nektek melyik volt az abszolút favorit? Küldjétek el nekünk Facebookon üzenetben!