Paddy Burger a Bamba Marhában
Márciusi havi burgerünk egy valódi klasszikus, mégpedig a Paddy Burger, amely az ír ízvilágot testesíti meg, és hozza el közénk, burger formában!
Szent Patrik nap március 17-én van. Az urat Írország védőszentjeként tisztelik, és ennek megfelelően hatalmas ünnep övezi ezt a napot, rengeteg négylevelű lóhere és whiskey társaságában.
A hamburger is ezt a világot fogja meg, és vicces tény, hogy az első évben még mi is tettünk bele egy kevés whiskeyt, de annyira jókedvű lett utána mindenki ettől a kis hozzáadott értéktől, hogy a következő években inkább jónak láttuk mindezt kihagyni belőle.

A burger alapjai ugyanazok, mint szoktak lenni, tehát jófajta házi buci és 80:20 marhanyak – vesefaggyú arányú húspogácsa, kellemesen szaftosra átsütve. A hamburgerünkből nem hiányozhat a sajt sem, viszont most a klasszikus vörös cheddart lecseréltük egy fehér cheddarra. Ez sokkal jobban illeszkedik így abba a gondolati egységbe, melyet a burger követ.
Ízvilág
A burger ízvilágát egy kellemes, füstös aroma határozza meg, és ez az egész a szósznál kezdődik, amely nem más, mint egy kevés füsttel dúsított majonéz. Erre kerül egy kevés házilag savanyított uborka. Sok esetben használunk bolti uborkát, de most úgy voltunk vele, hogy lépjünk még egy szinttel feljebb. Azt gondoljuk, hogy ez meg is látszik a végeredményen – bitang jó kis cucc lett.
A húsról és a sajtról már írtunk, viszont a rákerülő bacondzsem, azaz szalonnalekvár egy olyan dekadens húzás, amelyet még mi sem láttunk előre jönni. Ez nem más, mint hagymaduó és bacon, apróra kockázva, dinsztelve, zsírjára sütve, többféle édesítő és savasító közbenjárásával. A végeredmény? Fantasztikusa puha, szaftos, zsíros elegy, amelyből ha tehetnénk, minden este ennénk mi is egy kanálkával. De várjatok – hiszen megtehetjük; és ti is, ha kéritek ezt a burgert!
A burgernek ez az alap összeállítása, de azért lehet kicsit upgradelni is. Kérhetitek például teljes kiőrlésű zsömlében, vagy Hortobágy Angus prémium marhahúspogácsával is. Aki pedig még ennél is továbbmenne, akkor ott a protein opció, ahol széhidrátmentesen, salátaágyon kínáljuk a burgereket, vagy pedig a Beyond Meat pogácsa, amely állati eredetű alapanyag mentesen hozza el a hús-szerű élményt.
Csak márciusban, csak a Bambában, viszont annak mind a 7 étteremében tudjátok választani ezt az izgalmas burgert, és ki tudja? Ha megeszitek, még az is lehet, hogy nagyobb eséllyel lesz szerencsétek, találtok négylevelű lóherét, vagy keresztezi utatokat egy kobold.