Paddy Burger az ír klasszikus
Márciusi havi burger ajánlatunk egy valódi Ír klasszikus, mégpedig a Paddy Burger amely az igazi ír ízvilágot testesíti meg, és hozza el közénk Budapestre, burger formában! A Szent Patrik nap március 17-én van. Az urat Írország védőszentjeként tisztelik, és ennek megfelelően hatalmas Ír Nemzeti Ünnep övezi ezt a napot, rengeteg négylevelű lóhere és whiskey társaságában.
A hamburger is ezt a világot fogja meg és közvetíti a fogyasztóknak. Az külön vicces tény, hogy az első évben még mi is tettünk bele egy kevés Ír whiskeyt, de annyira jókedvű lett utána mindenki ettől a kis hozzáadott értéktől, hogy a következő években inkább jónak láttuk mindezt kihagyni belőle.
A burger alapjai ugyanazok, mint szoktak lenni, tehát jófajta házi buci és 80:20 marhanyak – vesefaggyú arányú húspogácsa, kellemesen szaftosra átsütve. A hamburgerünkből nem hiányozhat a sajt sem, viszont most a klasszikus vörös cheddart lecseréltük egy fehér cheddarra. Ez sokkal jobban illeszkedik így abba a gondolati egységbe, melyet ez a burger követ.
Ízvilág
A burger ízvilágát egy kellemes, füstös aroma határozza meg. Ez az egész a szósznál kezdődik, amely nem más, mint egy kevés füsttel dúsított majonéz. Erre kerül egy kevés magas minőségű házilag savanyított uborka. Sok esetben használunk bolti uborkát, de most úgy voltunk vele, hogy lépjünk még egy szinttel feljebb. Azt gondoljuk, hogy ez meg is látszik a végeredményen – bitang jó kis cucc lett.
A húsról és a sajtról már írtunk, viszont a rákerülő bacondzsem, azaz szalonnalekvár egy olyan dekadens húzás, amelyet még mi sem láttunk előre jönni. Ez nem más, mint hagymaduó és bacon, apróra kockázva, dinsztelve, zsírjára sütve, többféle édesítő és savasító közbenjárásával. A végeredmény? Fantasztikusa puha, szaftos, zsíros elegy, amelyből ha tehetnénk, minden este ennénk mi is egy kis kanálkával. De várjatok – hiszen megtehetjük; és ti is, ha kéritek ezt a burgert!
A burgernek ez az alap összeállítása, de azért lehet kicsit upgradelni is. Kérhetitek például teljes kiőrlésű zsömlében, vagy Hortobágy Angus prémium marhahúspogácsával is. Aki pedig még ennél is továbbmenne, akkor ott a protein opció, ahol szénhidrát-mentesen, salátaágyon kínáljuk a burgereket. Ott van még a Beyond Meat pogácsa, amely állati eredetű alapanyag mentesen hozza el a hús-szerű élményt. Kipróbálhatjátok édesburgonyával is! Az élmény ebben az esetben sem marad el.
Csak márciusban, csak a Bamba Marhában, viszont annak mind a 8 étteremében tudjátok választani ezt az izgalmas burgert, és ki tudja? Ha megeszitek, még az is lehet, hogy nagyobb eséllyel lesz szerencsétek, találtok négylevelű lóherét, vagy keresztezi utatokat egy kobold.